Ring oss +46 70 660 40 03

Maila oss info@klosab.se

Projekt

KLÖS för Entrepenörer AB > Projekt

Våra bolag

Finmekanik i Bredaryd

Finmekanik i Bredaryd är ett industriföretag i Bredaryd som arbetar med finmekanisk bearbetning. I centrum för företagets verksamhet står skärande bearbetning i zink och aluminium. Man arbetar med avancerade och delvis automatiserade CNC-maskiner för att skapa en effektiv produktion. Utöver avancerad bearbetning erbjuds även enklare gängning eller borrning samt montering i syfte att leverera skräddarsydda helhetslösningar.

Med rötterna djupt förankrade i den småländska myllan präglas företaget av bygdens innovation, entusiasm och företagaranda. Här är det personalen, varav flera varit med sedan start, som med sin kunskap och kompetens anses utgöra själva Finmekanik i Bredaryd.

Företaget startades 1986 och har varit certifierad enligt ISO 9001 sedan 1996. Idag uppfyller man kraven i SS-EN ISO 9001-2015.

Coloreel

Industritekniska bolaget Coloreel utvecklar innovativ teknik för högkvalitativ infärgning av tråd inom textilbranschen, för exempelvis maskinbroderi. Deras banbrytande teknologi låter kreativitet möta teknik, något som i förlängningen kan komma att revolutionera textilbranschens broderidel.

Coloreels utrustning och programvaror hjälper dels till att bevara traditionella hantverkstraditioner och ger dels även utrymme för nyskapande design. I och med att tekniken möjliggör omedelbar start av nya projekt kan leveranstider förkortas och råvaror nyttjas mer effektivt. Företagets produkter bidrar även till ökad hållbarhet inom branschen.

Coloreel startades 2003 och ligger i Jönköping.

Företaget startades 1986 och har varit certifierad enligt ISO 9001 sedan 1996. Idag uppfyller man kraven i SS-EN ISO 9001-2015.

Långmyre Vineri

När italienaren och vinmakaren Andrea Guerra från Salerno mötte gotländskan Emma Serner uppstod inte bara kärlek, utan även ett vineri. HPå Gotland startade paret Långmyre Vineri år 2018 där italiensk vinkunskap möter svensk medvetenhet. Ambitionen är att skapa ett gotländskt vin med karismatiska inslag på samma nivå som internationella viner.

Paret Serner-Guerra ville inte bara dela med sig av ett utmärkt urval viner, utan även det hantverk och den omfattande kunskap som dessa viner kräver. – Långmyre Vineri är en satsning som vi hoppas kommer leva vidare i flera generationer. Det är en investering i framtiden, konstaterar de.

Cavis Technology

En av dagens vanligaste dödsorsaker är hjärtinfarkt som orsakas av förträngningar i hjärtats blodkärl. Att avgöra vilka kärl som är förträngda och ska behandlas är svårt med traditionell teknik. Det är där Cavis Technology’s tryckledare Wirecath® kommer in.

Cavis Technology är ett medicintekniskt företag som utvecklar och producerar avancerad och innovativ teknik för diagnos och behandling av kardiovaskulära sjukdomar, som hjärtinfarkt.

Företaget bildades 2015 och har sin bas i Uppsala. Grundarna har över 40 års erfarenhet av forskning, utveckling och produktion av tryckledare och företaget är ISO-certifierat enligt ISO 13485:2016:s standard för medicinsk utrustning.

Competence Group

Bemannings- och rekryteringsföretaget Competence Group är ett nystartat (2021) företag som tror på långsiktiga samarbeten med sina kunder. Kärnan i det Jönköpingsbaserade företaget är att leverera den flexibilitet och balans som deras kunders verksamhet kräver; stärkt bemanning vid toppar och rätt bemanning under lågsäsong.

Företaget är certifierat genom Kompetensföretagen, ett kvitto på att man uppfyller höga krav på affärsmässighet och kvalitet. – Det ger både våra kunder, våra kandidater och våra konsulter trygghet, säger företagets vd Adam Sandström.

Frågor som kompetensutveckling och hållbarhet sätts i fokus i detta moderna kompetensföretag som riktar sig till väl etablerade branscher.

Våra intressebolag

The Industry

The Industry startade 2015 med en vision om att dels revolutionera tillverkningsindustrin och dels göra världen bättre med hjälp av 3D-printers.

Företaget ser lokal produktion, hållbara material och tillverkning on-demand som framtiden och vill bidra genom 3D-printern Magnum. Magnum är, som namnet antyder, en 3D-printer med rejäla dimensioner. Genom att använda smarta material, återvunna eller biologiska möjliggörs såväl stora som hållbara printade produkter som i sin tur kan återanvändas igen och igen.

Företaget har idag fem anställda och omsatte 7,5 miljoner år 2020.

Nation of Nmds

Nation of Nmds (kort för Nomads), bildades så sent som 2017 av fyra innovativa personer som inledningsvis inte kände varandra, men vars gemensamma längtan efter nya erfarenheter, resor, upptäckter och människor ledde till att företaget ganska snart blev ett internationellt varumärke.

Varumärket och företaget står fortfarande som symbol för grundarnas kärlek till äventyrsliv och har på kort tid skapat en växande community av likasinnade. – Nation of Nmds är ett sätt att leva, vi finns överallt och ingenstans, konstaterar man.

Bland produkterna som säljs i webshopen finns klädesplagg som t-shirts, hoodies, mössor, kepsar samt väskor som passar ett resande liv och även en kollektion koppar. Under fliken ”Chronicels of Nomads” på hemsidan återfinns en mängd olika berättelser om och från olika platser i världen.

Tylösand Fastigheter AB

Tylösand Fastigheter AB startades 2016, då under namnet FARW Fastigheter och ligger, det nya namnet till trots, i Värnamo. Företaget bedriver handel och förvaltning av fastigheter och är ett helägt dotterbolag till FA Utveckling AB.

I slutet av 2020 startades en större nybyggnation av hyreslägenheter i Halmstad, Kv Bergsgård i Tylösand. Där uppförs totalt 40 lägenheter fördelade på 3 flerbostadshus och 2 stadsradhus.

KLÖS för Entrepenörer AB